Єдність духовного та фізичного розвитку у філософії для дітей В. Сухомлинського

Дембровська, Г. М. (2017) Єдність духовного та фізичного розвитку у філософії для дітей В. Сухомлинського. Вісник Житомирського державного університету імені Івана Франка (5 (91)). с. 47-50. ISSN 2076-6173

[img]
Перегляд
Text
Download (347kB) | Перегляд

Опис

У даній статті представлено аналіз педагогічної діяльності В. Сухомлинського стосовно проблеми всебічного розвитку особистості у різних видах діяльності, постійного та планомірного формування здібностей і задатків дитини шляхом духовного та фізичного розвитку дітей. У статті розкрито процес духовного та фізичного розвитку в розрізі наступних аспектів: мети, завдань, форм, методів, засобів, мотивації учасників цього процесу, кадрового забезпечення, матеріально-технічної бази спортивних споруд, фінансової підтримки, організаційно-педагогічного та організаційно-методичного супроводу, лікарського контролю, єдності в роботі сім’ї, школи, позашкільних закладів, громадськості тощо. Також дана стаття, на підставі наведених праць вченого, розкриває принципи системності духовного та фізичного розвитку дітей і молоді, а саме: природовідповідності, культуровідповідності, самодіяльності, активності, комплексності, безперервності, контролю, підтримки та доступності. Представлено унікальний внесок до теоретичної розробки та практичної реалізації положень фізичного виховання школярів, як під час навчальних занять, так і в позакласній роботі філософії для дітей педагога-новатора В. Сухомлинського.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: всебічний розвиток, принцип, навчально-виховний процес, учнівська молодь, фізичний розвиток, духовний розвиток.
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти
Користувач, що депонує: Руслана Іщук
Дата внесення: 21 Січ 2018 22:07
Останні зміни: 21 Січ 2018 22:07
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/26179

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу