Особливості соціальної ситуації розвитку неповнолітніх злочинців

Дмитрієва, С. М., Степанчук, О. В. (2017) Особливості соціальної ситуації розвитку неповнолітніх злочинців. Вісник Київського інституту бізнесу та технологій (3(34)). с. 22-26.

[img]
Перегляд
Text
Download (272kB) | Перегляд

Опис

У статті розглянуто соціально-психологічні детермінанти кримінальної поведінки неповнолітніх як крайньої форми соціальної дезадаптації, доведено, що порушення стосунків підлітка й дорослого виступає першоджерелом соціальної дезадаптації неповнолітнього, проаналізовано основні типи сімей з несприятливими умовами для психічного та особистісного розвитку дитини: родини, для яких характерними є дефекти сімейного виховання, сімї з серйозними матеріальними труднощами. Для надання соціально-психологічної допомоги підліткам-делінквентам та їх соціальному оточенню представлено якісний та кількісний аналіз результатів емпіричного дослідження особливостей соціальної ситуації розвитку неповнолітніх злочинців, виявлення ставлення учнів середнього шкільного віку до різних проявів соціально дезадаптованої поведінки: схильність до подолання норм і правил, до адиктивної поведінки, до саморуйнівної поведінки, до агресії та насильства, до делінквентної поведінки.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: соціальна дезадаптація, девіантна поведінка, делінквентна поведінка, соціальна ситуація розвитку, протиправна поведінка, адиктивна поведінка, агресія.
Теми: B Філософія. Психологія. Релігія > BF Психологія
Підрозділи: Соціально-психологічний факультет > Кафедра загальної, вікової та педагогічної психології
Користувач, що депонує: лаборант Наталія Баргілевич
Дата внесення: 04 Квіт 2019 07:38
Останні зміни: 04 Квіт 2019 07:43
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/28887

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу