Толерантність як соціогуманітарна проблема сучасності: Міжнародна науково-теоретична конференція, 1-2 жовтня 2015 року: [матеріали доповідей та виступів]

Саух, П. Ю., ed. (2015) Толерантність як соціогуманітарна проблема сучасності: Міжнародна науково-теоретична конференція, 1-2 жовтня 2015 року: [матеріали доповідей та виступів]. Вид. Євенок О. О..

[img]
Перегляд
pdf
Download (4MB) | Перегляд

Опис

У збірнику матеріалів конференції здійснено соціально-філософську та історичну рефлексію толерантності як соціального феномена; розглянуто його філософські, історичні, політологічні, соціологічні, культурологічні, релігієзнавчі та педагогічні аспекти; осмислено толерантність у політичній, культурній, соціальній, релігійній, етнічній, національній та інших сферах буттєвості людини, у контексті глобальної міжкультурної і внутрішньо-культурної комунікації; проаналізовано парадокси толерантності і політкоректності, форми прояву інтолерантності в умовах глобалізованого світу, великомасштабних міграцій населення; охарактеризовано основні імперативи толерантності та з’ясовано закономірності й механізми процесу гармонізації політичних, міжетнічних, міжрелігійних та міжособистісних відносин у сучасному світі на засадах толерантності; запропоновано можливі шляхи і способи формування суспільства з реально толерантними стосунками, алгоритми втілення ідей толерантності, ненасильства та сприйняття різноманітності світу через освітні програми.

Тип елементу : Книга
Теми: B Філософія. Психологія. Релігія > B Філософія (Загальне)
Підрозділи: Історичний факультет > Кафедра філософії та політології
Користувач, що депонує: Vadym Mykolaiovych Slyusar
Дата внесення: 12 Квіт 2019 08:26
Останні зміни: 12 Квіт 2019 08:26
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/29142

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу