Біологічне різноманіття двостулкових молюсків родини Перлівницеві (Mollusca: Bivalvia) водойм та водотоків басейну Тетерева Житомирщини

Шевчук, Л. М., Билина, Л. В. (2021) Біологічне різноманіття двостулкових молюсків родини Перлівницеві (Mollusca: Bivalvia) водойм та водотоків басейну Тетерева Житомирщини. Біологічне різноманіття двостулкових молюсків родини Перлівницеві (Mollusca: Bivalvia) водойм та водотоків басейну Тетерева Житомирщини.

[img]
Перегляд
Text
Download (91kB) | Перегляд

Опис

Однією із головних річок Житомирської області є Тетерів - права притока Дніпра. Як будь-яка водойма, Тетерів дає воду не лише людям, а й тваринам, що мешкають у • лісах, інших біотопах на її берегах. Гідробіонти, що оселяються у річці, є частиною харчових ланцюгів тварин, птахів. Звичайними мешканцями прісних водойм вважаються молюски родини перлівницевих (Mollusca, Bivalvia). Вони є активними фільтраторами, тому формують якість води у місці свого існування. Від їх наявності у водоймі також залежить, чи зможуть тут існувати риби, амфібії інші тварини, рослини, які також входять ... до харчових ланцюгів наземних тварин.

Тип елементу : Стаття
Теми: L Освіта > L Освіта (Загальне)
Підрозділи: Природничий факультет > Кафедра зоології, біологічного моніторингу та охорони природи
Користувач, що депонує: kaf.zoology Zoo KZ
Дата внесення: 15 Черв 2021 12:10
Останні зміни: 15 Черв 2021 12:10
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/32813

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу