Горшкова Л. М., Верченко Є. В. (2014) Вплив ЕМ-технологій на урожайність гливи звичайної (Pleurotus Ostreatus). «БІОЛОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ – 2014»: Збірник наукових праць V Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів.. С. 43–45.
Л.М.Горшкова_Є.В.Верченко.pdf
Завантажити (361kB) | Preview
Анотація
Kpiм відмінного смаку, печериці мають безліч корисних якостей, вони є джерелом багатьох поживних речовин, необхідних для здоров'я людини. Печериці містять набагато більше білків (3 г на 100 г), ніж iншi овочі. У них високий відсоток корисних для організму людини амінокислот, а 70-90% рослинних білків, які знаходяться в печерицях, легко засвоювані. Шампіньйон – низькокалорійний продукт харчування (менше 30 ккал на 100 г). У них дуже мало цукру i зовсім немає холестерину. Ці гриби практично не мітять жирів (0,2 г на 100 г). Kpiм того, печериця багатша, ніж iнші овочі, за вмістом водорозчинних вітамінів.
Тип ресурсу: | Стаття |
---|---|
Ключові слова: | Печериці, поживні речовини, здоров'я людини, амінокислоти, низькокалорійний продукт харчування. |
Класифікатор: | Q Наука > QK Ботаніка |
Відділи: | Природничий факультет > Кафедра ботаніки, біоресурсів та збереження біорізноманіття |
Користувач: | Ганна Федорович |
Дата подачі: | 10 Квіт 2014 05:47 |
Оновлення: | 15 Серп 2015 06:13 |
URI: | https://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/10988 |
ДСТУ 8302:2015: | Горшкова Л. М., Верченко Є. В. Вплив ЕМ-технологій на урожайність гливи звичайної (Pleurotus Ostreatus). «БІОЛОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ – 2014»: Збірник наукових праць V Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів. 2014.. С. 43–45. |