Електронна бібліотека Житомирського державного університету

Комплексний вплив десикації і гельмінтів на трофологічні показники Planorbarius corneus (Mollusca, Gastropoda, Bulinidae)

Стадниченко А. П., Вискушенко Д. А., Гирин В. К. (2018) Комплексний вплив десикації і гельмінтів на трофологічні показники Planorbarius corneus (Mollusca, Gastropoda, Bulinidae). Природничий альманах. Біологічні науки.. С. 75–81.

[thumbnail of Природничий альманах_25-75-81.pdf]
Preview
Текст
Природничий альманах_25-75-81.pdf

Завантажити (302kB) | Preview

Анотація

Стаття присвячена комплексному впливові десикації різної тривалості (6,12, 18, 24, 30 діб) і інвазії материнськими і дочірніми редіями Notocotylus thienemanni, а також спороцистами Bilharziella polonica на два основних
трофологічних показників, а саме: величину середньодобового раціону і тривалість просування корму.
Дослідження свідчить, що обидва ці фактори залежно від рівня їх впливу здійснюють певного рівня тиск на організм молюсків, що позначається на їхньому фізіологічному статусі, у тому числі й на величині середньодобового раціону і на
швидкості просування корму. На значеннях обох трофологічних показників P.corneus більш негативно позначається інвазія їх спороцистами B. polonica та материнськими редіями N.thienemanni.

Тип ресурсу: Стаття
Ключові слова: Planorbarius corneus, Trematoda, десикація, середньодобовий раціон, швидкість просування корму.
Класифікатор: Q Наука > QL Зоологія
Відділи: Природничий факультет > Кафедра зоології, біологічного моніторингу та охорони природи
Користувач: Кафедра зоології, біологічного моніторингу та охорони природи
Дата подачі: 14 Лист 2018 19:51
Оновлення: 14 Лист 2018 19:51
URI: https://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/27691
ДСТУ 8302:2015: Стадниченко А. П., Вискушенко Д. А., Гирин В. К. Комплексний вплив десикації і гельмінтів на трофологічні показники Planorbarius corneus (Mollusca, Gastropoda, Bulinidae). Природничий альманах. Біологічні науки. 2018.. С. 75–81.

Дії ​​(потрібно ввійти)

Оглянути опис ресурсу
Оглянути опис ресурсу