Формування управлінської компетентності майбутніх офіцерів поліції в процесі професійної підготовки

Тюріна, В., Романишина, Л. М., Маланюк, Н. (2022) Формування управлінської компетентності майбутніх офіцерів поліції в процесі професійної підготовки. Physical culture and sport: scientific perspective (3-4). с. 52-57.

[img]
Перегляд
Text
Download (424kB) | Перегляд

Опис

У статті обґрунтовано актуальність проблеми формування і розвитку управлінської компетентності майбутніх офіцерів поліції, яка входить до складу сектору безпеки й оборони України. Дано визначення понять «управління», «управлінська компетентність». Управління -це вид людської діяльності, що полягає у свідомому та цілеспрямованому впливі на людей, об’єкти і на процеси з метою надання їм бажаних параметрів функціонування та розвитку. Управлінська компетентність –це інтеграційна якість особистості, яка наділена функціями управління, поєднує істотний інструментарій ефективного здійснення управлінської діяльності, представлений мотиваційно-ціннісними, світоглядними, комунікативними складниками (знаннями, вміннями, навичками та здібностями тощо), вираженими в термінах спостережуваної поведінки. Показано, що управлінська компетентність має власну складну структуру. Визначено специфічні функції,які виконує особа, яка здійснює управлінську діяльність.Тому процес формування управлінської компетентності безпосередньо пов’язаний з оволодінням управлінськими вміннями й навичками, які забезпечують компетентне виконання управлінських функцій. Представлено результати експериментального дослідження формування управлінської компетентності у майбутніх офіцерів поліції у процесі їх професійної підготовки. Виявлено статистично вірогідну наявність позитивної динаміки за більшістю показників в експериментальних групах після вивчення спецкурсу, написання курсових і творчих робіт, участі у тренінгу.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: управлінська компетентність, специфічні управлінські функції, складники управлінської компетентності, курсанти, офіцери сектору безпеки й оборони, професійна підготовка.
Теми: L Освіта > L Освіта (Загальне)
L Освіта > LB Теорія і практика освіти
L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB2300 Вища освіта
Підрозділи: Природничий факультет > Кафедра хімії
Користувач, що депонує: Олена Анічкіна
Дата внесення: 23 Черв 2023 12:33
Останні зміни: 23 Черв 2023 12:33
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/37473

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу