Дослідження категорії "виховання" засобами наукового аналізу

Вознюк, О. В., Дубасенюк, О. А. (2023) Дослідження категорії "виховання" засобами наукового аналізу. Вісник Житомирського державного університету імені Івана Франка. Педагогічні науки (113). с. 52-63. ISSN 2663-6387

[img]
Перегляд
Text
Download (962kB) | Перегляд

Опис

Категорія "виховання" досліджується за допомогою методів контент-аналізу та лінгвістичному аналізу. Актуальність статті випливає з певної недооцінки ролі виховання особистості та наукового знання в організації виховного процесу в освітніх системах України та зарубіжних країн, з глибоких якісних змін, що відбуваються в сучасному молодіжному середовищі, а також з факту, що існує різне розуміння зазначеного феномену як у контексті педагогічної теорії, так і у сфері соціолінгвістичних досліджень, які фіксують багатоманітний зміст категорії "виховання" у різних мовах, що позначається на її змістовому наповненні. У статті проводиться кореляція ознак категорії "виховання", отриманих завдяки лінгвістичному аналізу та контент-аналізу.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: виховання особистості; контент-аналіз; лінгвістичний аналіз; модернізація системи освіти; саморозвиток, самовиховання, самовизначення.
Теми: L Освіта > L Освіта (Загальне)
L Освіта > LA Історія освіти
P Мова та література > P Філологія. Лінгвістика
Підрозділи: Інститут педагогіки > Кафедра англійської мови з методиками викладання в дошкільній та початковій освіті
Користувач, що депонує: професор Олександр Вознюк
Дата внесення: 28 Жов 2023 11:54
Останні зміни: 28 Жов 2023 11:54
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/38201

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу