Regarding the content of higher education: food chemistry is useful and necessary

Anichkina, Olena, Chumak, V. V., Vilensky, V. O. (2024) Regarding the content of higher education: food chemistry is useful and necessary. In: XXVIII International Scientific and Practical Conference «Development of science in the conditions of deepening European integration processes», 15-17.07.2024, Rome.

[img]
Перегляд
Text
Download (186kB) | Перегляд

Опис

Пріоритетною та стратегічно важливою галуззю економіки України є харчова промисловість, оскільки забезпечує населення товарами першої (життєвої) необхідності, визначаючи цим рівень продовольчої безпеки держави, соціальну стабільність та економічне зростання, разом із тим це дуже багаточисельна галузь, адже включає більше 40 підгалузей (секторів), а виробництво настільки різноманітної продукції здійснюють більше 5000 підприємств. Таким чином, професійна готовність випускника закладу вищої освіти до реалізації професійної діяльності буде залежати від здатності виконувати професійні обов’язки з перших днів працевлаштування на обраних підприємствах. Разом із тим, підготовка великої кількості майбутніх хіміків-лаборантів саме для харчової промисловості також не є раціональною, адже окремий регіон не потребує десятків і сотень хіміків-харчовиків щороку, проте потребує хіміків-лаборантів на різноманітні підприємства різних секторів економіки.

Тип елементу : Доповідь на конференції або симпозіумі (Програмний виступ)
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти
L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB1603 Середня освіта. Вищі школи
L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB2300 Вища освіта
Q Наука > QD Хімія
Підрозділи: Природничий факультет > Кафедра хімії
Користувач, що депонує: Олена Анічкіна
Дата внесення: 15 Лип 2024 16:09
Останні зміни: 15 Лип 2024 16:09
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/40805

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу