Професійна підготовка магістрів сестринської справи в умовах ступеневої освіти

Махновська, І. Р. (2015) Професійна підготовка магістрів сестринської справи в умовах ступеневої освіти. Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук.

[img]
Перегляд
Text
Download (376kB) | Перегляд

Опис

У дисертаційній роботі досліджено проблему професійної підготовки магістрів сестринської справи. Виокремлено та охарактеризовано умовні періоди становлення сестринської справи й медсестринської освіти. Розглянуто та систематизовано досвід підготовки магістрів сестринської справи у зарубіжних країнах. Визначено та охарактеризовано критерії (теоретичний, діяльнісний, особистісний), показники, рівні (високий, достатній, середній, низький) готовності та етапи формування й оцінювання готовності магістрів сестринської справи до професійної діяльності. Теоретично обґрунтовано, розроблено та впроваджено авторську модель та методику професійної підготовки магістрів сестринської справи. Доведено, що її поетапна реалізація сприяє позитивним змінам у рівнях готовності до професійної діяльності магістрів сестринської справи. Розроблено відповідне навчально-методичне забезпечення, що сприяє підвищенню якості підготовки медичних сестер з вищою освітою.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: професіограма, професійні компетенції, професійна підготовка магістрів сестринської справи, готовність до професійної діяльності, компетентність, професійна діяльність, модель професійної підготовки магістрів сестринської справи
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти
Користувач, що депонує: Руслана Іщук
Дата внесення: 08 Квіт 2015 07:36
Останні зміни: 07 Бер 2016 01:03
URI: http://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/16824

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу