Електронна бібліотека Житомирського державного університету

Гуцульські назви продуктів харчування страв і напоїв у романі Петра Шекерика-Доникова «Дідо Іванчик»

Яценко С. А. (2010) Гуцульські назви продуктів харчування страв і напоїв у романі Петра Шекерика-Доникова «Дідо Іванчик». Вісник Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Філологія. № 15-16. С. 97–102.

[thumbnail of Яценко10.pdf]
Preview
Текст
Яценко10.pdf

Завантажити (300kB) | Preview

Анотація

Проаналізовано назви продуктів харчування та напоїв, розглянуто етимологію і семантику окремих лексем, зроблено узагальнення щодо важливості цих назв у відтворенні матеріальної культури українського народу.

Тип ресурсу: Стаття
Ключові слова: гуцульський діалект, староукраїнська мова, кулінарні назви, лексема
Класифікатор: P Мова та Література > PG Слов'янська група мов, Балтичні мови, Албанські мови і література > Українська
Відділи: Інститут філології і журналістики > Кафедра української мови та методики її навчання
Користувач: Користувачі 1471 не знайдено.
Дата подачі: 21 Січ 2015 14:30
Оновлення: 21 Січ 2015 14:30
URI: https://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/15068
ДСТУ 8302:2015: Яценко С. А. Гуцульські назви продуктів харчування страв і напоїв у романі Петра Шекерика-Доникова «Дідо Іванчик». Вісник Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Філологія. 2010. № 15-16. С. 97–102.

Дії ​​(потрібно ввійти)

Оглянути опис ресурсу
Оглянути опис ресурсу