Яценко С. А. (2010) Гуцульські назви продуктів харчування страв і напоїв у романі Петра Шекерика-Доникова «Дідо Іванчик». Вісник Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Філологія. № 15-16. С. 97–102.
Preview
Яценко10.pdf
Завантажити (300kB) | Preview
Анотація
Проаналізовано назви продуктів харчування та напоїв, розглянуто етимологію і семантику окремих лексем, зроблено узагальнення щодо важливості цих назв у відтворенні матеріальної культури українського народу.
Тип ресурсу: | Стаття |
---|---|
Ключові слова: | гуцульський діалект, староукраїнська мова, кулінарні назви, лексема |
Класифікатор: | P Мова та Література > PG Слов'янська група мов, Балтичні мови, Албанські мови і література > Українська |
Відділи: | Інститут філології і журналістики > Кафедра української мови та методики її навчання |
Користувач: | Користувачі 1471 не знайдено. |
Дата подачі: | 21 Січ 2015 14:30 |
Оновлення: | 21 Січ 2015 14:30 |
URI: | https://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/15068 |
ДСТУ 8302:2015: | Яценко С. А. Гуцульські назви продуктів харчування страв і напоїв у романі Петра Шекерика-Доникова «Дідо Іванчик». Вісник Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Філологія. 2010. № 15-16. С. 97–102. |