Музика Л. В., Бовсуновська М. О., Сергійчук О. С., Киричук Г. Є. (2014) Вплив сечовини на вміст β-каротину в організмі ставковика звичайного. «БІОЛОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ – 2014»: Збірник наукових праць V Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів.. С. 243–245.
Л._В._Музика__М.О.Бовсуновськ_О.С.Cергійчук__Г.Є.Киричук.pdf
Завантажити (369kB) | Preview
Анотація
Сечовина є одним із важливих продуктів життєдіяльності водних організмів і присутня в природних водах, оскільки надходить у водні об'єкти з господарсько-побутовими стічними, колекторними водами, а також з поверхневим стоком в районах використання її як нітратного добрива. Карбамід також може накопичуватися в природних водах у результаті природних біохімічних процесів як продукт обміну речовин водних організмів, продукуватися рослинами, грибами, бактеріями як продукт зв'язування аміаку, що утворюється в процесі дисиміляції білків.
Тип ресурсу: | Стаття |
---|---|
Ключові слова: | Сечовина, обмін речовин водних організмів, Lymnaea stagnalis, β-каротин. |
Класифікатор: | Q Наука > QL Зоологія |
Відділи: | Природничий факультет > Кафедра ботаніки, біоресурсів та збереження біорізноманіття |
Користувач: | Ганна Федорович |
Дата подачі: | 10 Квіт 2014 05:46 |
Оновлення: | 15 Серп 2015 06:13 |
URI: | https://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/10994 |
ДСТУ 8302:2015: | Вплив сечовини на вміст β-каротину в організмі ставковика звичайного / Музика Л. В. та ін. «БІОЛОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ – 2014»: Збірник наукових праць V Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів. 2014.. С. 243–245. |