Електронна бібліотека Житомирського державного університету

Хліб та борошняні вироби в поліській фразеології: історичний та етнокультурний коментар

Доброльожа Г. М. (2012) Хліб та борошняні вироби в поліській фразеології: історичний та етнокультурний коментар. Мовознавчий вісник: збірник наукових праць. № 14-15. С. 128–134.

[thumbnail of Доброльожа 2.pdf]
Preview
Текст
Доброльожа 2.pdf

Завантажити (206kB) | Preview

Анотація

У статті аналізуються лексико-тематичні групи фразеологізмів, що містять компонент-назву хліба та борошняних виробів. З’ясовано найбільш продуктивні у кількісному відношенні номінації; визначено основні семантичні типи фразеологічних одиниць; підкреслено, що ФО із структурним компонентом-назвою хліба становлять суттєвий пласт поліської фразеології.

Тип ресурсу: Стаття
Ключові слова: етноконцепт, фразеологічна одиниця (ФО), фразеосемантична група, фразеологічний компонент, семантика, етносвідомість
Класифікатор: P Мова та література > PG Слов'янська група мов, Балтичні мови, Албанські мови і література > Українська
Відділи: Інститут філології і журналістики > Кафедра української мови та методики її навчання
Користувач: Користувачі 1471 не знайдено.
Дата подачі: 26 Черв 2014 08:33
Оновлення: 15 Серп 2015 07:14
URI: https://eprints.zu.edu.ua/id/eprint/11851
ДСТУ 8302:2015: Доброльожа Г. М. Хліб та борошняні вироби в поліській фразеології: історичний та етнокультурний коментар. Мовознавчий вісник: збірник наукових праць. 2012. № 14-15. С. 128–134.

Дії ​​(потрібно ввійти)

Оглянути опис ресурсу
Оглянути опис ресурсу